Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15.07.22, στα πλαίσια του Lesvos food fest 2022 που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, η  πρωϊνή δράση με τίτλο '' Οι δρόμοι του γάλακτος'' στην πλατεία του παλιού Γυμνασίου, που πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας, το Σύλλογο " Ο Μπάλος ",  το Σύλλογο Νυφίδας , τα τυροκομεία Ζούρος και Κουκούλας και επιχειρήσεις του Πολιχνίτου!

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

Οι παραπάνω φορείς μας υποσχέθηκαν και πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στους δρόμους του γάλακτος με οδηγό τις σύγχρονες τυροκομικές μονάδες του κ. Γ. Ζούρου και Δ. Κουκούλα που βρίσκονται στην περιοχή του Πολιχνίτου, οι οποίες μας φιλοξένησαν και μας μύησαν στην παρασκευή παραδοσιακού γιαουρτιού αλλά και τυροκόμισης. Το γαστρονομικό οδοιπορικό μεταφέρθηκε στο κέντρο του χωριού στην πλατεία του παλιού Γυμνασίου όπου ο Πολιχνιάτης chef  Χάρης Κατρακάζας με βοηθούς τον κ. Γιάννη Βενετή (εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής εργαστηρίου, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής) και τον κ. Αιμίλιο Κατσάνη (σπουδαστή μαγειρικής) εξέπληξαν ευχάριστα τους ουρανίσκους  μας με live μαγειρέματα τοπικών παραδοσιακών συνταγών, βασισμένα στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

Σημαντικές οι συμβουλές του συντοπίτη μας ,πρώην καθηγητή μαγειρικής ΤΕΙ, κ. Χάρη Θεοδωρέλλη για τα οφέλη των γαλακτοκομικών προϊόντων , ενώ η έκπληξη της ημέρας ήταν η παρουσία της πρώτης Ελληνίδας master chef κα Μαργαρίτα Νικολαΐδη. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Σύλλογος Νυφίδας με σκετς που πραγματευόταν την παρασκευή μανέστρας με τις κυρίες Τ. Λαμπούση, Τ. Σαντή, Τ. Χατζόγλου αλλά και την κα Σ. Καρνά από τον Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας.

 Συνεπιβάτες στο ταξίδι μας οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι συμμετείχαν  στο εκπληκτικό εργαστήρι γαλακτοχειροτεχνίας που ετοίμασε για την εκδήλωση ο δραστήριος και πάντα πρόθυμος δάσκαλός μας κ. Καλαθάς. Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η κα Ταξούλα Ζάχου.

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

 

Οι δρόμοι του γάλακτος


 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

Οι δρόμοι του γάλακτος

 

 

Χρυσός Χορηγός: Hotel Defkalion, Petra, Lesvos,

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου - Ouzo Plomari

Ειδικοί Χορηγοί: Άνοδος Εκπαιδευτική - Συμβουλευτική, Antonios & Effie Kassimiotis.

Το Lesvos Food Fest είναι υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς. Επίσης, έχει την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Διοργάνωση: Φορέας Τουρισμού Μολύβου Molyvos Tourism Association

Συνεργαζόμενος εταίρος για τον Πολιχνίτο: Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου.

#hoteldefkalion #ouzoplomari #melissokomikos #anodoskdbm2 #antonios_effie_kassimiotis #tuvaustria #sunetairismos_stypsi #eossamou #mamosbeer #nymfibeer #vargemezis #selachas #VergosAuctions #dirfyswater #kava_grigoriou #tzimis_marinatos #lesvosfoodfest #theotheraegean #plomari #mytilini #kalloni #molyvos #polichnitos #eressos #stypsi #petra #ert #aeolos #eot #synetairismos_polichnitou

#cafe_agirivoli #pastry_vounatsos

#giatzitzogloumaria  #estiatorio_yiotis #amethistos #tolimani

#estiatorio_akrogiali #drosini-triantafyllou_bakery

#taverna_stratos&toula #zouros #taverna_spyros

#koukoulas #cafe_ouzeri_panepistimio

#drosinis_bakery #taverna_limanaki #agrotouristikos_synetairismos_gynaikwn