Η νέα χρονιά φέρνει νέους στόχους, νέες εμπειρίες και αποτελεί πάντα ευκαιρία για αλλαγές και ανανέωση.

Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να ανανεωθούμε και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το λογότυπο που θα αποτελεί από τούδε και στο εξής το έμβλημα του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας. Αυτό δεν αντικαθιστά την επίσημη σφραγίδα του Συλλόγου, αλλά η εικόνα αυτή θα συνοδεύει, μεταξύ άλλων, τις επιστολές, και κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό και θα χρησιμοποιείται για να προωθεί τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές μας.

To σχέδιο που επιλέχθηκε έχει ως φόντο το εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, την «Ακρόπολη» του Πολιχνίτου. Οι συμβολισμοί στο λογότυπο του συλλόγου είναι εμφανείς.

Το σχολείο αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα στη ζωή του ανθρώπου, καθώς παίζει καίριο ρόλο στην παιδεία, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την προσωπική εξέλιξή του.

Το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου είναι το σημείο αναφοράς μας και ο τόπος όπου οι περισσότεροι από εμάς δημιουργήσαμε τις πρώτες αναμνήσεις μας.

Ο πελαργός στην κορυφή του λογοτύπου αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο της διπλανής καμινάδας του Πολύκεντρου Πολιχνίτου (παλαιό ελαιοτριβείο) που αποτελεί ορόσημο για το χωριό, καθώς εδώ και χρόνια φιλοξενεί μια φωλιά πελαργών, όσο και του σημαντικού υδροβιότοπου στη Σκάλα Πολιχνίτου. Τέλος το κόκκινο χρώμα του λογοτύπου παραπέμπει στον ντόπιο κοκκινωπό ιγνιμβρίτη του πετρόχτιστου Πολιχνίτου, ενώ περιμετρικά αναγράφεται η ονομασία του συλλόγου και το έτος ίδρυσής του.

Τη σχεδίαση ανέλαβε το γραφείο «Fifty2 Design studio» που ανήκει στους συντοπίτες μας Παναγιώτη Λαμπρίδη και Χριστίνα Παρασκευοπούλου και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που αντιλήφθηκαν αμέσως αυτό που είχαμε κατά νου και το αποτύπωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Το λογότυπο θα αποτελεί πλέον την οπτική ταυτότητα του Συλλόγου μας, συμβάλλοντας στην εξωστρέφειά του, αλλά και στην προσπάθειά του για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Πολιχνίτου.

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και αισιοδοξία...!!!