Το Lesvos Food Fest και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξαναστρώνουν το Λεσβιακό τραπέζι από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2022 παρέα με παλιούς και νέους εταίρους σε 8 περιοχές της Λέσβου.

Φέτος καλωσορίζουν  στη διοργάνωση τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πλωμαρίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης,  που σε συνεργασία με τον  Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέτρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Προοδευτικής Σκάλας Καλλονής,  το βιβλιοπωλείο ‘’book & art’’ και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου,  θα παρουσιάσουν έθιμα, συνταγές, μουσικές, παιχνίδια, ξεναγήσεις, μαγειρέματα, εργαστήρια, δοκιμασίες και προϊόντα με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας της Λέσβου.

 

lesvos food

 

Οι θεματικές που καλύπτουν φέτος οι 8 περιοχές συνθέτουν το μενού του Lesvos Food Fest 2022 προβάλλοντας την ελιά, τα θαλασσινά, το ούζο, το βράσμα που είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τις καθημερινές συνήθειες του τόπου.

Το 4o Lesvos food fest  έρχεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου και στον Πολιχνίτο  και μάλιστα αυτή τη χρονιά θα έχουμε πρωινή και απογευματινή δράση. Στις 10:30 στην πλατεία Γηροκομείου στον Πολιχνίτο και στις 19:30 στη Σκάλα Πολιχνίτου.
Οικοδεσπότης ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου, ο οποίος συνεργάζεται με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο " Ο Μπάλος", τον  Εξωραϊστικό - Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Νυφίδας, τον Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας,  τα Τυροκομειο Ζούρος και Τυροκομείο Δημήτρης Κουκούλας  και επιχειρήσεις της περιοχής και όχι μόνο σας  υπόσχονται ένα ταξίδι στους δρόμους του γάλακτος αλλά θα σας χαρίσουν " Γλυκά ξυπνηματα και αλμυρές αναμνήσεις" .

 

lesvos food fest

 

Παρασκευή 15 Ιουλίου

10:30 Πλ. Γηροκομείου, Πολιχνίτος

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου μας υπόσχεται ένα ταξίδι στους δρόμους του γάλακτος με οδηγό τις τυροκομικές μονάδες της περιοχής, που θα μας μυήσουν στις παρασκευές γαλακτοκομικών προϊόντων.Ο chef Χάρης Κατρακάζας, οι νοικοκυρές του χωριού και οι μικροί μας φίλοι θα εκπλήξουν ευχάριστα τους ουρανίσκους μας με live μαγειρέματα παραδοσιακών συνταγών. Έκπληξη το εργαστήρι γαλακτοχειροτεχνίας!

19:30 Σκάλα Πολιχνίτου

Το απόγευμα θα ξυπνήσουν οι καλοκαιρινές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων στον Πολιχνίτο. Πλημμυρίζουμε συναισθήματα και αισθήσεις με τη μυρωδιά από το πρόγευμα που ετοίμαζαν η γιαγιά καιη μαμά. Το πάντρεμα της παράδοσης με τις σύγχρονες τάσεις δημιουργούν το τοπικό παραδοσιακό brunch. Οι επιχειρήσεις της περιοχής πλαισιώνουν την εκδήλωση που θα παρουσιάσουν η Ταξούλα Ζάχου παρέα με τον Χάρη. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και χορό από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «O Μπάλος» και τον Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας.

Σας περιμένουμε!