Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοινώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση της προσφοράς για την αξιοποίηση των Θερμοπηγών Πολιχνίτου, ολοκληρώνοντας έναν ακόμη κοπιώδη κύκλο διεργασιών της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Πλέον εκτιμάται ότι εντός του Νοεμβρίου κιόλας, θα ξεκινήσουν τα πολυπόθητα έργα αποκατάστασης με στόχο τη λειτουργία των πηγών την άνοιξη του 2023. Επόμενοι άμεσοι στόχοι της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού πλούτου του Δήμου, είναι η επαναλειτουργία των Θερμοπηγών Λισβορίου και Εφταλούς.

Ευχάριστα τα νέα και για την απαιτούμενη γνωμοδότηση της ΡΑΕ για την οριστική απελευθέρωση της απόκτησης του Γεωθερμικού Πεδίου Πολιχνίτου από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, την οποία και εξασφάλισε η επίσκεψη του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στην Αθήνα, ο οποίος συνοδεύονταν από τον ειδικό σύμβουλο για θέματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, ανάπτυξης θερμαλισμού, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Δήμου, Γιάννη Τσακίρη στη  συνάντηση που είχαν  με τον Πρόεδρο και τα διοικητικά στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. 
 

πηγή: Δήμος Δυτικής Λέσβου