ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ''ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ''

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε στις 6 Μάιου 2023  η θεατρική παράσταση Αλληλεγγύης και Αγάπης με τίτλο  ''Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΙΔΙΠΟΔΑ'', βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή,  σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Αδαμαντιάδη.

Την παράσταση  συνδιοργάνωσαν, με τη συμμετοχή και συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης, οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ και  ο Σύλλογος Πολιχνιατών Αθήνας με τη θεατρική του ομάδα. Σκοπός της παράστασης ήταν η στήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες».

Δύσκολο το εγχείρημα της παράστασης για μη επαγγελματίες ηθοποιούς, μιας παράστασης που βασίζεται στο πιο συγκλονιστικό έργο που γράφτηκε μέχρι σήμερα. Ένα δράμα του οποίου η ιστορία γίνεται ένας βαθύς διαλογισμός στα ζητήματα της ενοχής και της ευθύνης, της τάξης ή της αταξίας του κόσμου και βέβαια της φύσης του ανθρώπου.

Και όμως αυτοί οι μη επαγγελματίες  ηθοποιοί, υπό την αυστηρή σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Αδαμαντιάδη,  κατόρθωσαν να μεταφέρουν στο κοινό, με έναν ιδιαίτερα κατανοητό τρόπο, τον πλούτο των ιδεών και συναισθημάτων αυτής της μεγαλύτερης τραγωδίας των αιώνων, κερδίζοντας τον ενθουσιασμό του κοινού και βέβαια, το χειροκρότημά του.

 

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας και η επιθυμία του να εκφράσει έμπρακτα τα αλληλέγγυα συναισθήματά του ήταν  εντυπωσιακή.

Οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ και  ο Σύλλογος Πολιχνιατών Αθήνας, ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν καθώς και  όλους όσους συνέβαλαν, ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές του, σε αυτή την τόσο επιτυχημένη  συλλογική μας δράση .

Ευχαριστούν επίσης την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης, για την παρουσίαση στο φουαγιέ του θεάτρου, έργων, ζωγράφων μελών της, με θέμα την αρχαία Ελλάδα, που το κοινό είδε με μεγάλο ενδιαφέρον .

 

Τέλος οι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ ευχαριστούμε :

Τις σχολές ξένων γλωσσών Αγνής Κατσιάνου , τα φροντιστήρια Κεφαλά και το παράρτημα Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης, που από το ξεκίνημά μας μέχρι σήμερα είναι δίπλα μας και στηρίζουν όλες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μας.

Στη Θεατρική παράσταση αλληλεγγύης παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους :

  •  Ο Δήμαρχός  Ηλιούπολης, Γιώργος  Χατζηδάκης 
  •  Ο Δημήτρης Ευαγγέλου, επικεφαλής της Δημοτικής  παράταξης ''Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη''
  • Η Αντιδήμαρχος  Χριστίνα Σερέτη
  • Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής κος Νεκτάριος Βακάλης

 

πτ

 

πτ

 

πτ

 

πτ

 

πτ

 

πτ

 

πτ