Θαλασσινές συνταγές στη Σκάλα Πολιχνίτου.

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, το 3o Lesvos food fest για την περιοχή του Πολιχνίτου, στα πλαίσια του 5ου Lesvos food fest. Στη Σκάλα Πολιχνίτου, ο Πολιχνιάτης μάγειρας Χάρης Κατρακάζας με ψαράδες της περιοχής, μαγείρεψαν συνταγές βασισμένες στα υλικά και τις συνήθειες των ψαράδων στα καΐκια. Ο «Μπάλος» έκλεισε τη βραδιά με μουσικοχορευτική εκδήλωση, ενώ το κοινό δοκίμασε τις συνταγές.

 

fg

 

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικό διοργανωτή του Lesvos Food Fest, που πραγματοποιείται από 16 έως 23 Ιουλίου σε 10 περιοχές της Λέσβου.

 

Ευχαριστούμε τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου και τη Μαρία Καπλανέλλη ιδιαιτέρως. Τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον πρόεδρο Δημήτρη Γιανναρέλλη, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πολιχνίτου, τον σύλλογο « Ο Μπάλος», την Coral Gas, τον κύριο Χαρίλαο Θεοδωρέλλη, τον Αιμίλιο Κατσάνη και Ιωάννη Βενετή.

Τον δημοσιογράφο Νίκο Μαστροπαύλο ,τη Σεφ Γεωργία Κουτσούκου και τη Σεφ/Συντάκτρια Ιωάννα Μπαλαφούτη, τον Χρήστο Μοιρασγεντή, τον κύριο Θεόφιλο Αράπογλου, την οικογένεια του και το καΐκι τους. Τον Χαράλαμπο Ρουκουνιώτη και το ιχθυοπωλείο «Το Μπουγάζι», την Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτη και την Αγγελική Αδαλή και την φωτογράφο του Lesvos Foοd Fest.

 

hg

 

Τα εστιατόρια-ουζερί της Σκάλας Πολιχνίτου, «Το λιμάνι» Γιώργος Αράπογλου, «Στράτος και Τούλα» Στράτος Ζουμπούλης, «Ο Σπύρος» Σπύρος Τζιμής, «Το Ακρογιάλι» Παναγιώτης Κατοτριώτης, «το Αγκυροβόλι» Στρατής Σπανός, «Γιώτης». Την εταιρία Foteinos Mare, την οικογένεια Δημήτρη Κατρακάζα, τον Στέλιο Κατρακάζα, τον Μανώλη Καστανάκη, την Χάιδω και Κωσταντίνα, τους Κωσταντίνο και Τατιάνα.

Όλο το κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

 

Παρόντες οι δημοσιογράφοι Γιάννα Μπαλαφούτη, Γεωργία Κουτσούκου και Νίκος Μαστροπαύλος.

 

Το παρών επίσης έδωσε για την κάλυψη της δράσης το AIOLOS TV, χορηγός της διοργάνωσης.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του LesvosFoodFesthttp://lesvosfoodfest.com/program/

 

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της ΓΣΕΒΕΕ, του Επιμελητήριο Λέσβου, της ΠΟΕΣΕ, του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

 

Αργυρός Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου 

Ειδικός Χορηγός: Άνοδος Εκπαιδευτική - Συμβουλευτική

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡT Αιγαίου, ΕΡΤ3 & Aeolos TV

 

Πηγή: Lesvos food fest

 

fd

 

fd

 

gf