Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο παραστάσεις του έργου " Η ιστορία του βασιλιά Οιδίποδα " σε διασκευή και σκηνοθεσία του χαρισματικού μας σκηνοθέτη Γιώργου Αδαμαντιάδη, από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας, την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023 στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου.

Ιδιαίτερη η μέρα για εμάς γιατί επιστρέψαμε θεατρικά στον Πολιχνίτο μετά από 5 χρόνια και βρεθήκαμε στη σκηνή του χωριού μας, ανάμεσα σε συγχωριανούς, συγγενείς και φίλους. Ήταν δε τέτοια η ανταπόκριση  στο κάλεσμά μας που πραγματοποιήσαμε δύο παραστάσεις την ίδια μέρα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, που και στις δύο, γέμισαν το Πολύκεντρο Πολιχνίτου.

Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να αφιερώσουμε τις παραστάσεις μας στον  εκλεκτό συγχωριανό, φίλο και δάσκαλο μας, κ. Κώστα Καλαθά, τον οποίο είχαμε τη χαρά και την τιμή να βραβεύσουμε για τη μακρόχρονη προσφορά του στο σύλλογό μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς που κάθε φορά που ζητάμε τη βοήθειά του είναι παρών, με περισσή ευγένεια και γλυκύτητα. Για τον κο Καλαθά πρέπει να μιλάμε μέρες για το έργο του. Εξάλλου κάθε γωνιά, κάθε εκδήλωση έχει τη σφραγίδα του.

Τη θεατρική μας παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κος Ταξιάρχης Βέρρος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Γελαγώτης, ο βουλευτής του Πασόκ - Κινάλ κος Παρασκευαΐδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δυτικής Λέσβου κος Γιώργος Αλάνης, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πολιχνίτου κος Γιανναρέλλης, ο μέγας ευεργέτης του Συλλόγου μας κος Στρατής Παττακός, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας " Τα Νέα" κος Θ. Νιάρχος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νυφίδας κα Τ. Λαμπούση, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου " Ο Μπάλος" και ο κος Νικέλλης από τη βιβλιοθήκη της Βρίσας. Επίσης, η Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθηνών κα Ζαφειρέλλη, η Πρόεδρος του Παλλεσβιακού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου κα Κούσκου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας κος Κούσκος,  μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Μυτιληνιών Πετρούπολης ΄΄ Ο Θεόφιλος΄΄ και ο παπά - Ξενοφών από τη Βρίσα.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την παραχώρηση του χώρου, τους παρευρισκόμενους για την προσέλευση και το ζεστό τους  χειροκρότημα, τον συγχωριανό μας κ. Γ. Τσάτσο για τα κεράσματα που κάθε φορά φέρνει στη θεατρική ομάδα, τον ηχολήπτη κ. Μανώλη Καστανάκη και τον φροντιστή του Πολύκεντρου κ. Αντώνη Σαμιώτη για τη βοήθειά τους. Ήταν όλοι πρόθυμοι και ακούραστοι. Επίσης, τον Μανώλη Καμπισιούλη για το φωτογραφικό υλικό και τη Δωροθέα Κανελλοπούλου για το βίντεο της βράβευσης του κ.Καλαθά.

Θερμές ευχαριστίες και στο σκηνοθέτη μας, Γιώργο Αδαμαντιάδη, για όλο αυτό το υπέροχο θεατρικό ταξίδι.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς την υπεύθυνη της θεατρικής μας ομάδας, κα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, για την άψογη συνεργασία και οργάνωση των παραστάσεών μας.

 

θο

 

θο

 

θο

 

θο

 

θο

 

θο

 

θο

 

θο

 

θο