Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2023 στην όμορφη Λακωνία και συγκεκεριμένα στην Αρεόπολη, το Γύθειο, τη Σπάρτη, το Μυστρά αλλά και την Τρίπολη, με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να επιστρέφουν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Όλοι οι εκδρομείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το άγριο και συγχρόνως γοητευτικό φυσικό τοπίο της Αρεόπολης με τα πέτρινα σπίτια, τα πετρόκτιστα καλντερίμια και τα επιβλητικά πυργόσπιτα που προσδίδουν αέρα περηφάνιας στην περιοχή και να περιηγηθούμε στα μέρη απ’ όπου στις 17 Μαρτίου 1821 οι Μανιάτες ξεκίνησαν τον απελευθερωτικό αγώνα και ορκίστηκαν «Νίκη ή Θάνατο». Έπειτα κατευθυνθήκαμε προς το Γύθειο, αρχαίο και σημερινό επίνειο της Σπάρτης, εκεί διανυκτερεύσαμε και γλεντήσαμε το βράδυ του Σαββάτου. Την Κυριακή επισκεφθήκαμε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την περίφημη καστροπολιτεία του Μυστρά, με τις εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες, τα παλάτια, τα γεφυράκια και το κάστρο να αφηγούνται την ιστορία μιας πολιτείας που γνώρισε σπουδαία ακμή ως πρωτεύουσα του Βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως και  οποία έστεψε βασιλιά τον τελευταίο αυτοκράτορα Κ. Παλαιολόγο, ο οποίος ξεκίνησε από τον Μυστρά το ταξίδι του για την Κωνσταντινούπολη το 1449. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, τελευταία στάση μας η Τρίπολη, η πρωτεύουσα του Νομού Αρκαδίας!

Δύο μέρες γεμάτες από κέφι, γέλιο, χορό, τραγούδι, ανέκδοτα, παιχνίδια, πειράγματα, αστείες ιστορίες και όμορφες αναμνήσεις. Δύο μέρες γεμάτες από όμορφα μέρη και χαρούμενα πρόσωπα, καινούργιες φιλίες και αξέχαστες εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συνέβαλαν με το κέφι τους και την καλή τους διάθεση στο να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν μέχρι την επόμενη εκδρομή μας.

Ήταν ένα γεμάτο διήμερο, με ζωηρό το αποτύπωμά του στη μνήμη και στην ψυχή!

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ

 

εκ