Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη νέα δράση του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας, που δεν είναι άλλη από έναν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την Αλυκή Πολιχνίτου, τον μοναδικό αυτό υγροβιότοπο που βρίσκεται στη Σκάλα Πολιχνίτου, για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου Πολιχνίτου. Με το διαγωνισμό αυτό εγκαινιάζουμε μια σειρά δράσεων που θα αφορούν τη μαθητική κοινότητα του χωριού μας! Η αρχή έγινε με τα παιδιά του Λυκείου και θα ακολουθήσουν κι άλλες με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες. Ευχαριστούμε θερμά τον Λυκειάρχη κ. Χατζηλάμπρου για την άψογη συνεργασία!

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «Η Αλυκή Πολιχνίτου μέσα από τα μάτια μου»

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το  Σύλλογο Αθήνας «Ο Πολιχνίτος Λέσβου»

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η πολυδιάστατη σημασία και η ομορφιά της Αλυκής Πολιχνίτου και του υγροβιότοπου Natura 2000, μέσα από τα μάτια των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Πολιχνίτου, καθώς επίσης  να αναδειχθεί ο πλούτος της ελληνικής φύσης και των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στην περιοχή Natura 2000 της Σκάλας Πολιχνίτου. Επίσης συνετελείται η προώθηση της αυτενέργειας και της βιωματικής μάθησης, για την καλλιέργεια της εξωστρέφειας, της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας μεταξύ μαθητών/τριών για την ουσιαστικότερη γνωριμία με τον τόπο μας.

Όροι Συμμετοχής:

 1. Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μόνο  μαθητές/τριες των τριών τάξεων του Λυκείου Πολιχνίτου.
 2. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με 1 έως 3 φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή. Μόνο 1 φωτογραφία μπορεί να διακριθεί. Οι φωτογραφίες να αποστέλλονται συνημμένες σε ηλεκτρονική μορφή υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας στο email: info@polichnitos.gr. Το όνομα του αρχείου να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμό σας και την τάξη σας.
 3. Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, στην υψηλότερη ανάλυση που διαθέτει η συσκευή λήψης (φωτογραφική μηχανή ή κινητό)
 4. Δεν επιτρέπεται να αποσταλούν φωτογραφίες που κατέβηκαν από το διαδίκτυο ή ανήκουν σε τρίτους. Επίσης δε θα πρέπει οι φωτογραφίες να αποτελούν προϊόν μοντάζ. Πρέπει να είναι αποκλειστικά έργο των μαθητών/τριών.
 5. Η κάθε φωτογραφία, προαιρετικά, μπορεί να συνοδεύεται από κάποιο υποστηρικτικό κείμενο: φράση, λεζάντα.
 6. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων.
 7. Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να περιέχουν πρόσωπα.
 8. Οι φωτογραφίες που διαγωνίζονται δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν/κοινοποιηθούν πριν το πέρας του διαγωνισμού.
 9. Μετά το τέλος του Διαγωνισμού θα ακολουθήσει εκδήλωση και έκθεση φωτογραφίας, στην οποία θα παρουσιαστούν οι επιλεγμένες φωτογραφίες. Η ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την υποβολή των συμμετοχών τους στο διαγωνισμό, συναινούν στην πιθανή χρησιμοποίηση των φωτογραφιών τους από το Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας, σε εκθέσεις, ιστοτόπους, κοινωνικά δίκτυα, λευκώματα και έντυπο υλικό με την υποχρέωση να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δημιουργού.
 10. Όλες οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπo http://www.polihniatikoslogos.gr
 11. Κατανοείτε και αποδέχεστε ότι δεν διατηρείτε καμία αξίωση από τον Σύλλογο Πολιχνιατών Αθήνας και τους συνεργάτες τους από το γεγονός της κατά τα ανωτέρω χρήσης ή μη των φωτογραφιών σας.
 12. Κατανοείτε και αποδέχεστε το ενδεχόμενο να διαγραφεί οποιαδήποτε φωτογραφία σας, σε περίπτωση που οι διαχειριστές κατά την απόλυτη κρίση τους, όπως, ενδεικτικά, θεωρήσουν ότι δεν ανταποκρίνεται στο ύφος της κοινότητας ή ότι παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο τους παρόντες Όρους Χρήσης ή εάν δεχθούν παράπονα για προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων.

 

Διάρκεια Διαγωνισμού:

Η αποστολή των φωτογραφιών πρέπει να γίνει έως και 2/06/2024.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλέφωνο: 690 662 3356

 Ανακοίνωση νικητών - Βραβεία

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του παρόντος διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από μια τριμελής επιτροπή που ειδικεύεται στη φωτογραφία. Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι οριστικές. Μετά το πέρας του διαγωνισμού, η ως άνω επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες και στους νικητές της 1ης, 2ης και 3ης θέσης θα δοθούν ως βραβεία προϊόντα τεχνολογίας. Επιπλέον, θα απονεμηθεί και ένας Ειδικός Έπαινος Διάκρισης στους μαθητές και στις μαθήτριες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 4η έως και τη 10η. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. Τα ονόματα των νικητών ή νικητριών θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Συλλόγου καθώς και στα κοινωνικά του δίκτυα.

 

 

photo